Do czego służy opcja automatycznego odnowienia usługi?

Opcja automatycznego odnawiania usługi jest domyślnie włączona. Przy kończącym się okresie abonamentowym zostanie wygenerowane automatyczne zamówienie na kolejny, wybrany okres rozliczeniowy, które zostanie automatycznie opłacone ze środków pieniężnych znajdujących się w Saldzie Kaucji (jeśli ich ilość jest wystarczająca). Jeśli klient nie posiada środków na automatyczne opłacenie zamówienia, będzie ono oczekiwało w Panelu klienta na opłacenie (np. za pomocą płatności online PayU).

Klient może również zadeklarować z jakiego okresu rozliczeniowego chce skorzystać. Przykładowo, możesz opłacać swoją usługę raz na 1 miesiąc, 3 miesiące, pół roku, rok lub więcej. Kliknij tutaj, aby sprawdzić jak wybrać inny okres rozliczeniowy.

Włączona opcja automatycznego odnawiania usługi oznacza, że przy końcu ważności usługi zostanie wygenerowane zamówienie, które powinno zostać opłacone, aby usługa została przedłużona.
WAŻNE! Jeśli ilość środków pieniężnych znajdujących się w Saldzie Kaucji jest wystarczająca na opłacenie zamówienia przedłużenia, to realizacja zamówienia zostanie wykonana automatycznie. Odpowiednia ilość środków pieniężnych zostanie ściągnięta z Salda Kaucji, a Twoja usługa zostanie przedłużona na kolejny okres abonamentowy. Zasada ta dotyczy wszystkich zamówień, np. przedłużenie usługi, rejestracja nowej usługi, upgrade zasobów.
Wyłączona opcja automatycznego odnawiania usługi spowoduje, że zamówienie przedłużenia usługi nie zostanie automatycznie wygenerowane. Klient może w takim przypadku ręcznie wygenerować zamówienie i następnie je opłacić. Kliknij tutaj, aby sprawdzić jak Klient może samodzielnie wygenerować zamówienie przedłużenia usługi.

Klient może w dowolnym momencie trwania abonamentu zrezygnować z zaznaczenia opcji automatycznego odnawiania usługi. Brak zaznaczonej opcji oraz brak wpłaty równoznaczne są z rezygnacją z danej usługi.

Jak włączyć lub wyłączyć opcję automatycznego odnawiania usługi?

Skorzystaj z poniższej instrukcji, aby włączyć lub wyłączyć opcję automatycznego odnawiania usługi:

  1. Zaloguj się do Panelu klienta.
  2. Kliknij sekcję menu: Konto, która znajduje się po lewej stronie ekranu.
  3. Kliknij opcję menu: Subskrypcje.
  4. Kliknij nazwę usługi, dla której chcesz zmienić ustawienia opcji automatycznego odnawiania usługi.
    subskrypcje-kliknij
  5. Na ekranie zostaną wyświetlone informacje na temat wybranej usługi. W dolnej części wyświetlonej strony możesz zmienić ustawienia opcji automatycznego odnawiania usługi.
    odnowienie
WAŻNE! Wyłączona opcja automatycznego odnawiania usługi spowoduje, że zamówienie przedłużenia usługi nie zostanie automatycznie wygenerowane. Klient może w takim przypadku ręcznie wygenerować zamówienie i następnie je opłacić. Kliknij tutaj, aby sprawdzić jak Klient może samodzielnie wygenerować zamówienie przedłużenia usługi.
  • Czy artykuł był pomocny?
  • TAK   Nie

Tematy powiązane